
40 min.
Príprava
40 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Lasagne
4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu
Ingrediencie
- 250 g lasagne plátky
- 400 g mleté hovädzie mäso
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajková passata
- 200 ml smotana na varenie
- 50 g maslo
- 50 g hladká múka
- 500 ml mlieko
- 150 g strúhaný syr
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Postup prípravy
Na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom do zlatista. Pridajte mleté mäso a opečte ho, kým nezmení farbu. Prilejte paradajkovú passatú a nechajte prejsť varom, ochuťte soľou a korením a potom varte na nízkom ohni asi 15 minút. Na bešamel rozpustite maslo, pridajte múku a za stáleho miešania varte asi minútu. Potom postupne pridávajte mlieko a šľahajte, kým nezískate hustú omáčku. V osobnom pekáči striedajte vrstvy mäsa, bešamelu, plátkov lasagní a strúhaného syra. Zakončite vrstvou omáčky a syra. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút, kým vrch nebude zlatisto hnedý a bublinkujúci. Nechajte pred podávaním 10 minút odpočinúť.
Hodnotenia receptu
Martin
30.04.2025 - 06:02
Celkom fajn recept, jednoduchý na prípravu a výsledok chutný. Trocha som si ho přizpôsobil, ale základ je super.