Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Bylinkové cesto na pizzu
15 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Bylinkové cesto na pizzu

4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 7 g sušeného droždia
  • 2 lyžice sušených byliniek (oregano
  • bazalka
  • tymián)

Postup prípravy

Na začiatku si pripravíme cesto. V miske zmiešame teplú vodu, cukor a sušené droždie. Necháme stáť asi 5-10 minút, kým sa droždie aktivuje a vytvorí penu. V ďalšej miske zmiešame hladkú múku so soľou a sušenými bylinkami. Keď je droždie pripravené, pridáme ho do múky spolu s olivovým olejom. Rukami alebo kneadovným strojom vypracujeme cesto, kým nie je hladké a elastické, čo trvá približne 10 minút. Ak je cesto príliš lepkavé, môžeme pridať trochu múky. Potom cesto zakryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, až kým nezväčší objem dvojnásobne. Keď je cesto nakysnuté, prepracujeme ho a rozdelíme na 2 časti (pre veľké pizze) alebo 4 časti (pre menšie pizze). Každú časť rozvaľkáme na požadovanú hrúbku. Rúru predhrejeme na 220°C a cesto pred pečením potrieme olivovým olejom a pridáme obľúbené ingrediencie na vrch. Pečieme približne 15-20 minút, kým je cesto zlatisté a chrumkavé.

Hodnotenia receptu

Martin
22.08.2024 - 05:05
Skúšal som tento recept na bylinkové cesto a som spokojný. Cesto je pekne vláčne a chuť byliniek príjemne ožívá. Určite odporúčam vyskúšať, je to dobrý základ na domácu pizzu.