
Pikantné špenátové cesto s feta syrom
Ingrediencie
- 500 g čerstvého špenátu
- 150 g feta syra
- 200 g mandľovej múky
- 3 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
- 50 ml olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
Postup prípravy
Najprv predhrejte rúru na 180 °C. Čerstvý špenát očistite a v hrnci na strednom ohni krátko orestujte na 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, kým nezvädne. Potom ho nechajte vychladnúť a nasekajte na jemno. V miske zmiešajte mandľovú múku, mleté čierne korenie, mletú papriku a soľ. V ďalšej miske porazte vajcia a pridajte do nich vychladnutý špenát, nastrúhaný feta syr, nasekaný cesnak a sušené oregano. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Následne postupne pridávajte zmes múky do špenátovej zmesi, aby sa vytvorilo hladké cesto. Cesto preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladte ho do požadovanej hrúbky. Pečte v predhriadenej rúre približne 25-30 minút, alebo dozlatista. Po upečení nechajte cesto krátko vychladnúť a nakrájajte na porcie. Podávajte teplé alebo studené, ideálne s jogurtovým dipom.