
30 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pikantné špenátové cesto
4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu
Ingrediencie
- 400 g čerstvého špenátu
- 200 g hladkej múky
- 100 g celozrnnej múky
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 vajce
- 150 ml jogurtu
- 50 ml olivového oleja
- 1 čajová lyžička čili prášku
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
Postup prípravy
Na začiatku si dôkladne umyjeme čerstvý špenát a v hrnci ho na miernom ohni varíme, kým nezvädne. Potom ho necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. V miske si zmiešame hladkú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva, čili prášok, soľ a mleté čierne korenie. Do tejto zmesi pridáme vajce, jogurt a olivový olej. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Nakoniec pridáme pripravený špenát a ešte raz všetko dôkladne premiešame. Z cesta formujeme guličku a necháme ju na 30 minút odpočívať v chladničke. Po vychladnutí cesto rozvaľkáme na požadovanú hrúbku a môžeme použiť na prípravu pizze alebo slaného pečiva. Pečieme pri teplote 200 °C približne 20 minút alebo do zlatohnedej farby.
Hodnotenia receptu
Mária
20.08.2024 - 05:05
Recept som vyskúšala a cesto bolo super, pekne pikantné a špenát dal celému jedlu sviežu chuť. Jediné, čo by som možno nabudúce urobila inak, je trochu menej čili, aby to nebolo až také pálivé. Inak určite odporúčam!