Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pikantné špenátové cesto
30 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pikantné špenátové cesto

4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • 400 g čerstvého špenátu
  • 200 g hladkej múky
  • 100 g celozrnnej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 150 ml jogurtu
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 čajová lyžička čili prášku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia

Postup prípravy

Na začiatku si dôkladne umyjeme čerstvý špenát a v hrnci ho na miernom ohni varíme, kým nezvädne. Potom ho necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. V miske si zmiešame hladkú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva, čili prášok, soľ a mleté čierne korenie. Do tejto zmesi pridáme vajce, jogurt a olivový olej. Dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Nakoniec pridáme pripravený špenát a ešte raz všetko dôkladne premiešame. Z cesta formujeme guličku a necháme ju na 30 minút odpočívať v chladničke. Po vychladnutí cesto rozvaľkáme na požadovanú hrúbku a môžeme použiť na prípravu pizze alebo slaného pečiva. Pečieme pri teplote 200 °C približne 20 minút alebo do zlatohnedej farby.

Hodnotenia receptu

Mária
20.08.2024 - 05:05
Recept som vyskúšala a cesto bolo super, pekne pikantné a špenát dal celému jedlu sviežu chuť. Jediné, čo by som možno nabudúce urobila inak, je trochu menej čili, aby to nebolo až také pálivé. Inak určite odporúčam!